#ThrowbackThursday - 1 Decembrie #OnAir 🇷🇴

#ThrowbackThursday - 1 Decembrie #OnAir 🇷🇴 Guests: Silvia & Kiddo

Posted by Radio Impuls on Thursday, January 17, 2019

Cateva cuvinte

"Am inceput cariera muzicala in anul 2004 alaturi de RABIE in Trupa Personal, iar din anul 2012 am inceput sa ma indrept catre cariera solo. Am colaborat cu artisti precum: Vescan, Tudor Sisu(La Familia), Cabron, George Hora, Click, Cumicu, Johnny King, Peter Zaad si multi altii!

Poate unul dintre cele mai memorabile momente din carierea mea este colaborarea cu Maestrul FLORIN PIERSIC, care a acceptat sa apara in ultimul meu videoclip.

De-a lungul timpului am compus trei albume alaturi de Trupa Personal. Am sustinut zeci de concerte pe cele mai mari scene din tara si am intalnit oameni importanti din industria muzicala! Oameni pe care ii apreciez si de la care am invatat sa ma dezvolt pe plan profesional."

 

 

Biografie Cliff Kido 2004-2019

2004-2005: Primele piese semnate Trupa Personal

2005-2006: Trupa Personal inregistreaza primul album intitulat "In Suspans", material care a fost lansat in Club Rolland Garos din Cluj-Napoca in anul 2006, invitati speciali la eveniment fiind Don Baxter, Camuflaj si Rappy(Sergiu Gherman)

2006-2007: Trupa Personal inregistreaza cel de-al doilea album numit "Amprente Urbane", material care a fost lansat in Irish Music Pub din Cluj-Napoca in anul 2007, unde ca invitati speciali la eveniment au fost PARAZITII, LA FAMILIA si CABRON

2007: Trupa Personal compune piesa "Numai U feat. Dj Maka" dedicata Clubului Sportiv UNIVERSITATEA CLUJ, single care urma sa-i faca cunoscuti pe plan local si care urma sa le deschida portile pentru o perioada de succes in cariera.

2007-2008:Trupa Personal inregistreaza cel de-al treilea album din cariera alaturi de artistul bucurestean NEKO, albumul se numeste "Exemple" si a fost lansat in Club MIDI din Cluj-Napoca in anul 2008. Invitati speciali la acest eveniment au fost de asemenea PARAZITII, LA FAMILIA si CABRON. Tot pe acest material atat Rabie cat si Cliff Kido compun primele piese solo din cariera lor. Iar albumul beneficiaza si de un extras video pentru piesa "Tine Pasu`" in colaborare cu Iony(John Baiat Bun)

2008: Trupa Personal compune piesa "KO RACING" dedicata evenimentului de drag racing cu acelasi nume.

2009: Trupa Personal compune piesa "40 de Grade" in colaborare cu NEKO, Alama si Andrei Vitan, piesa pentru care initial s-a dorit filmarea unui videoclip insa din lipsa bugetului proiectul nu s-a mai concretizat niciodata

2009-2010: Trupa Personal sustine o serie de concerte importante pe plan local, in cadrul diferitelor evenimente organizate cu ocazia Zilelor Clujului si a altor evenimente studentesti de amploare, organizate de catre STUDCARD si mai tarziu OSUT. O perioada in care cei doi artisti clujeni pun mai putin accent pe partea de compozitie, focusandu-se pe evenimentele live.

2010: Cliff Kido il intalneste pe producatorul Petru Birladean(Peter Zaad) la Bucuresti si compune "Din Jungla" a doua piesa semnata ca artist solo alaturi de NEKO, Andrei Vitan, Soogar D si Zubi. Practic acesta este momentul in care Kido porneste colaborarea cu Petru, relatie profesionala care s-a pastrat pana in prezent si care a dat nastere la majoritatea pieselor publicate ulterior de Cliff Kido.

2010-2012: Perioada in care activitatea formatiei este scazuta, artistii focusandu-se mai multe pe plan personal si mai putin pe cariera.

2012: Trupa Personal revine in atentia publicului cu cea de-a doua piesa dedicata Clubului Sportiv UNIVERSITATEA CLUJ, material produs si realizat in colaborare cu Patriciu Pop, in studioul BIG TIME PRODUCTION. Proiect care beneficiaza si de un videoclip ce include imagini de la majoritatea sporturilor existente sub sigla "U". Ulterior Cliff Kido accepta propunerea de colaborare a lui NORBY X si realizeaza piesa "Suntem Altfel", la care ii coopteaza pe Patriciu Pop si Dj Maka. Tot in anul 2012 Cliff Kido publica primul videoclip solo din cariera, alaturi de Peter Zaad, pentru piesa "Doar cu ei", urmand momentul colegului sau Rabie care lanseaza si el primul videoclip solo din cariera, tot cu Peter Zaad, pentru piesa "Liber". In vara aceluiasi an artistii clujeni publica videoclipul piesei "VREAU" in regia lui Rares Stoica, acesta fiind primul videoclip care beneficiaza de o intreaga echipa de productie si se realizeaza la un nivel multe peste experientele anterioare.

2013: Trupa Personal lanseaza piesa "Orasul Nostru" care beneficiaza de un videoclip realizat din poze, piesa care avea sa fie apreciata si cunoscuta in randul ascultatorilor locali.

2014: Trupa Personal publica videoclipul piesei "Greu de difuzat" in colaborare cu DJ Wicked si Peter Zaad.

2014: Cliff Kido lanseaza piesa "Tenisii mei" alaturi de Peter Zaad, proiect sustinut de partenerii Mini Cooper si Converse, proiect fata de care casa de discuri Media Pro MUSIC isi arata interesul insa discutia dintre artist si label nu avea sa se concretizeze din cauza neintelegerilor pe plan juridic.

2015: Este anul in care Trupa Personal isi infinteaza propriul studio de inregistrari si lanseaza o prima piesa realizata acolo cu mai multi artisti colaboratori "Personal Records - Cliff Kido, Rabie, Norby X si Drey`Co". Acelasi an, putin mai tarziu, Cliff Kido, publica piesa "Ma Mut" cu celebra jurnalista Ioana Popescu. Tot in acelasi an Cliff Kido publica o noua melodie in colaborare cu Rabie si Posset numita "Ne descurcam". 2015 este totodata si anul in care activitatea Trupei Personal se suspenda pe perioada nedeterminata, Cliff Kido continuand sa faca pasi spre o cariera solo, publicand in continuare piesa "Mergi pe bani" cu Soogar D. Ulterior produce piesa "Viata de noapte" pentru prietenul sau din copilarie, Rica Tinjala. Apoi il intalneste pe Vatos G, artist la inceput de drum pe care il sustine si realizeaza alaturi de el piesa "Momentul Adevarului" proiect unde isi lasa amprenta profesorul de pictura LIVIU BARTOS, mentorul lui Cliff Kido, care joaca rolul unui narator intelept. Cliff Kido publica pe sfarsitul aceluiasi an piesele "Good Luck", "Cand viata iti da lamai" si "Fac Plata".

2016: Cliff Kido publica piesele "Orasu-i Criminal" in colaborare cu Scubi si videoclipul piesei "Hai sa vezi orasul", realizat in colaborare cu Bogdan Gusavan pe partea de productie audio. In vara aceluiasi an realizeaza piesa "Seara" feat. Peter Zaad. La scurt timp dupa, Cliff Kido realizeaza in studiourile lui Horia Brenciu, piesa "Ulalala" produsa de Marius Vaduva, om de studio si de baza in orchestra lui Brenciu. Tot in anul 2016 Cliff Kido semneaza primul sau contract de artist din cariera cu celebra casa de discuri ROTON MUSIC si publica alaturi de Johnny King videoclipul piesei "Daniella", material realizat cu regizorul clujean Rares Stoica.

2017: Cliff Kido compune piesa "30" exact la implinirea varstei de treizeci de ani si organizeaza prima editie a evenimentului NAPOCA MOST WANTED, cu sponsor principal BeerMeUp! in Club Euphoria Music Hall din Cluj-Napoca, unde ii aduce in atentia publicului pe majoritatea artistilor muzicali clujeni cu care a colaborat si crescut. Acest eveniment reusind sa fie ca un remember ar vremurilor de alta data si sa adune un public de peste 500 de oameni intr-o zi de joi. Tot in anul 2017 Cliff Kido este invitat de catre prietenul sau Johnny King sa concerteze in Bucuresti si sa aduca un tribut celebrului Bob Marley.

2018: Cliff Kido publica piesa "Bune si Rele" realizata in colaborare cu Peter Zaad tot la Bucuresti, cand revine la o alta editie, un an mai tarziu la acelasi eveniment dedicat lui Bob Marley, invitat din nou de catre Johnny King.

2018: Cliff Kido publica alaturi de "Silvia Miclea" videoclipul piesei "DOR DE NOI", opera in care maestrul FLORIN PIERSIC accepta invitatia artistului clujean si alege sa rosteasca un pasaj din versurile compuse de acesta. "Nu Credeam ca vre-odata o sa-mi fie dor de atunci". Aceasta colaborare fiind considerata atat de catre artist cat si de presa nationala o mare realizare in cariera acestuia. In toamna lui 2018 Cliff Kido, se inscrie alaturi de Johnny King in cadrul unui TALENT SHOW important din ROMANIA cu piesa "Esti Puternic", este acceptat si invitat la filmari pe platourile de la Bucuresti, emisiunea urmand a fi publicata anul urmator.

2019: To be continued....